Dünya Rafting Şampiyonası Tarihçesi RAFTİNGO


Dünya Rafting Şampiyonası, 50'den fazla takımın Chuya Nehri üzerinde Slalom ve Aşağı Nehir, Sibirya (1989), Nanthala Nehri, ABD (1990), Reventazón ve Pacuare dahil olmak üzere çeşitli alanlarda yarıştığı Uluslararası Proje RAFT etkinliklerine dayanıyor Nehirler, Kosta Rika (1991) ve Çoruh nehri, Türkiye (1993). Proje RAFT (Ruslar ve Takım Çalışması için Amerikalılar), California nehir rehberleri Jib Ellison ve Mike Grant tarafından kuruldu ve ilk olay olan Chuya Rallisi, onlarla Sibirya nehri araştırmacısı Misha Kolchevnikov arasındaki ortak bir çabaydı.
1994 yılında Dora Baltea Nehri'nde İtalya'da bir Dünya Şampiyonu yapıldı ve orada Rafael Gallo ve Peter Micheler gibi birçok önemli katılımcının tüm yarışçıları, kirişleri, kılavuzları ve tüm yönlerini temsil etmek için uluslararası bir vücuda ihtiyaç duyduğunu gördüler. Rafting.
Çoruh Nehri olayından sonra Tony Hansen Project Raft 1994'ü Zambezi Nehri'ne getirmeye çalıştı ve orada yıllık eğlenceli bir festival için Etkinlik Direktörü oldu. Maalesef Project Raft, Türkiye etkinliğinden sonra durdu ve bu yüzden Tony önde gidip, Camel olarak kendi etkinlik sponsorunu buldu. Olayı biraz daha rekabetçi çizgide tasarladı, olayları Zaman Denemesi, Sprint, Slalom ve Downriver'a aktardı ve IRF Yarış Kurallarının temelini oluşturdu. Bu, daha sonra Zambezi Nehri, Zimbabwe / Zambiya (1995-1997 ve 2001), Reventazón ve Pacuare Rivers, Kosta Rika (1998), Orange River, Güney Afrika'da gerçekleşen Deve Beyaz Suyu Mücadelesinin (CWWC) doğuşuydu 1999) ve Futalefu Nehri, Şili (2000).
Son üç CWWC olayına Dünya Şampiyonası statüsü verildi ve bu nedenle ekipler, Uluslararası Rafting Federasyonu (IRF) ile koordineli olarak ulusal ve kıtasal seviyelerdeki seçme etkinliklerine katılmak zorundaydı. 2000 yılında IRF, her iki yılda bir Dünya Rafting Şampiyonasını düzenleyip, kıtasal düzeyde seçme olaylarını ortadan kaldırarak, sporun uluslararası düzeyde gelişmesini kolaylaştırmaya karar verdi.
Sonuç olarak, Dünya Rafting Şampiyonaları, Reventazón ve Pacuare nehirleri, Kosta Rika (1998), Güney Afrika'da Orange nehri (1999), Şili'de Futalefu Nehri (2001), ABD'de Gauley Nehri (2001), Vlatava Nehri Ekvator'da Quijos Nehri (2005), Güney Kore'de Naerinchon Nehri (2007) ve Bosna Hersek'teki Vrbas ve Tara Irmakları (2009).
2010'da IRF, ilk defa R4 (4 kişilik sal) Dünya Şampiyonlarını düzenledi ve şimdi de R6 Dünya Şampiyonları ile yıllık olarak değişecekti. Bu ilk R4 etkinliği, Zoetermeer, Hollanda'daki (2010) yapay kurstaki Dutch Water Dreams tarafından barındırıldı ve aynı zamanda Gençlik WRC'nin ilk kez düzenlendi . 2011, Kosta Rika'da Pacuare Nehrinin farklı bir bölümüne geri dönüş gördü. 2012 , Çek Cumhuriyeti'ndeki Yenilenen Ceske Budejovice yapay dersi ve Vltava Nehri üzerindeki Gençlik ve Masters WRC (ilk Masters WRC ) idi. 2013 R6 WRC, Open, Masters, U23 ve U19'u içerdi ve Rotorua'da Yeni Zelanda'da düzenlendi. 2014'te aynı bölünmeler Foz do Iguaçu'daki suni yolda Brasil'deki R4 WRC'de ve 2015'te Endonezya'daki Citarik Nehri'nde R6 oldu. 2016 R4 WRC, UEA'daki Wadi Adventures Al Ain'in eşsiz yerinde yapılacak! 2017'de R6 için Japonya'daki Yoshino Nehri'nin Koboke bölümüne gidiyoruz.
Takımlar
WRC'ye katılan takımlar ulusal federasyonları tarafından adil ve inandırıcı seçimlerle seçilir. Her bir üye federasyonun en iyi erkek ve en iyi kadın takımı katılabilir. Takımlar 6 voleybolcu, 1 R6 ve 4 paddler ve 1 yedek R4'ten oluşur.
Disiplinler
Rafting yarışmaları, Sprint, Baş-Kafa (H2H), Slalom ve Downriver olmak üzere 4 disiplinden oluşur . Her bir disiplinde kazanılan puan, Genel Kazanan ve Nihai Pozisyonları belirlemek için eklenir. Her takımın yedek üyeliği için 6 üyesi vardır.
Sprint takımlar için hız sert, hızlı, kısa süreli yoğun olduğunu. İdeal olarak oldukça kısa bir mesafededir ve toplam puanların% 10'u için yaklaşık 2 ila 3 dakika zorlu kürek çekme yöntemidir. Her zaman önce yapılır, hızlı bir Sınıf 5 olamaz ve ekipler tek tek devreye sokulur, bu nedenle saati yarışır ve birbirlerini değil.
H2H o bitiş çizgisine için hızlı tempolu sprintteki birlikte iki takım çukur olduğu gibi en heyecan verici görsel disiplin şüphe yoktur. İdeal olarak şort mesafesinin üstünde ancak normalde takımları çalıştırmak için yaklaşık 2-3 dakika süren hızlı bir yolla geçmelidir. İki takım şerit seçimi verilen Sprint'de en iyi zamana sahip olan ekiple birlikte yola çıktı. Yarış organizatörleri her zaman şeritleri mümkün olduğunca çabalamaya çalışsa da, bu kolay değildir, çünkü nehir öylesine dinamik ve değişen nehir seviyeleri de sorun yaratabilir. Bir H2H için ideal yerler, takım boyunca geçişi sağlayan birden fazla hat içermektedir. Toplam puanların% 20'sini oluşturuyor ve ekip çiftlerinin güçlü rapids bölümünden yarıştığı bir eleme yarışması.
Slalom zorluk derecesi çok olaydır ve toplam puan% 30'u yüzde sayar. Bu etkinlik, güçlü rapids'te 12 aşağı ve yukarı kapı ile salları müzakere etmek için yüksek seviyede teknik ve ekip çalışması istiyor. Dokunduğunuzda, geçemediğinizde ya da kasıtlı olarak bir kapının hareket ettirilmesi bir ceza ile sonuçlanır. Her takım kursu iki kere çalıştırır ve sonuçlarını belirlemek için en iyi zaman kullanılır.
Downriver yıldızı olaydır ve toplam puanın% 40 değer. Yarış, sürekli ve güçlü rapids bir bölüm boyunca yarış bir saat yakın. Teknik yetenek ve dayanıklılık, şampiyonayı kazanmak isteyen takımlar için hayati önem taşıyan bu olayda iyi bir konum sağlamak için gerekli unsurlardır. Takımlar tarafından önceki yarışmalarda kazanılan puanlar, 5 saate kadar gruplarda başlangıç ​​sırasındaki konumlarını belirler. RAFTİNGO ADVANTURE köprülü kanyon turları Antalya. www.raftingo.com 

Yorumlar

Popüler Yayınlar